Alla inlägg den 3 juni 2010

Av Kia Jacobsson - 3 juni 2010 22:33

   Gaia (grekiska Γαία) eller Ge (Γη) var i grekisk mytologi moder Jord. Ordet gaia betyder "mark", "land", "jorden". Ge är samma ord fast på den attiska dialekten (som talades i Athen). Gaia var jordens, moderlighetens och fruktbarhetens gudinna. Namnet påminner om det grekiska ordet giagia (γιαγιά) som betyder mormor och farmor.

Jaha nu vet jag lite mer om grekisk mytologi tack vare Wikipedia.


   Jag vet också att byskolan som låg ett stenkast ifrån oss brann ned. Och att byborna lät resa en minnessten i den vackert belägna skogsgläntan där skolbyggnaden låg.


         Jag vet också att vi måste ta oss i kragen och fortsätta med vår renovering. På övervåningen har vi hall x 2 och "tvrum" kvar att fixa. Den lilla hallens dörrar ska målas i en fantastisk blå färg ( Royal, heter den visst )

Väggarna blir mandelfärgade och det höga taket ska kläs med bokhyllor, en ständig bristvara. Tvrum får samma blå dörrar, vi ska också slipa golv, byta tak & golvlister. Som pricken över...bygger vi en väggfast tvbänkbokhyllespis med blommbänk och belysning...Det blir nog bra när det är klart.

Toalett och sovrum är färdiga. Jag njuter storligen, särskilt på toa tillsammans med C Linné och floraväggen. Den brandskadade orgeln fick bli allt-i-ett-hylla, där trängs nu aloegelen, toapapperet, aporna och dasslitteraturen. Det gamla handfatet från källarens uttjänta toaletter byggde vi in i en kommod bestående av en gammal bänkskiva som laserades brunsvart. Handukshängaren är ihopsatt av "tonreglage" ifrån samma tramporgel. Toaletten fick låna bakelitlocket av sina äldre kompisar. Välskurad och skinande vit fick den också en ny knopp. Ovanför spegeln som också funkar som stänkskydd hänger Dicks egendesignade lampa.

Det är jättefint och det blev väldigt billigt. Vi ska fortsätta i samma anda, renovera själva, återanvända och ta det varsamt. Då hinner man också med att skogsvandra, plugga grekisk mytologi och njuta.....

Av Kia Jacobsson - 3 juni 2010 16:23

      

....bilder, fast på sne !

Vi läser mycket här hemma, just nu heter min "bussbok" : Drömliv. Den är skriven av Kajsa Ingermansson & Karin Nordlander.

I drömliv ger vi näring åt själen, för det är där vi har vår verkliga kraft och potential. Med själen i förarsätet fylls livet med mening, glädje och magi.

Drömliv är inte bara inspiration för stunden. Boken erbjuder ett helt nytt förhållningssätt till livet och ger dig chansen att bli lycklig på riktigt.

En riktigt god bok som med ett "lättsamt" sätt berör livets största fråga: Vad är ett liv och hur vill just jag leva i motgång och framgång och att det "lilla" kan vara grundklangen i att vara lycklig på riktigt.

I morse kvillrade min grundklangslycka i mig. Jag väcktes av en ömsint smekning på kinden, ett par klarblå ögon och en mun som viskade till mig..

-Vad du är vacker, älskling.

Lite senare, väl uppstigen får jag en present av min kära, kloka vän Helena.

En bakhanduk med sockerkaksrecept ! Den ska jag rama in och hänga upp på väggen som en evig påminnelse om att nästa gång jag blir sugen på sockerkaka så överlämnar jag till expertisen, nämligen Helena.

Nu ska jag fördjupa mig i den befriande boken.

Njuta av att beach 2010 för mig inte innebär en slimmad, botox, silikon, fuskbrun, rynkfri, nyfriserad kropp inträngd i det senaste modet. Vingligt staplande fram på skyhöga klackar i sanden på jakt efter nya vita inredningsdetaljer till sitt vita franskinspirerade hem där maken står redo vid grillen och blommorna från den fantastiska trädgården är arrangerade i vackra bordsuppsättningar....

Puuh...fick jag med alla medias retucherade bilder & tips för ett lyckligt liv?


Dagen har blivit kväll. I skrivandets stund blickar jag ut över dalen. Det är nästan smärtsamt vackert med alla dessa gröna nyanser som skimrar i dom sista solstrålarna. Hästarna har ätit upp det färska nyslagna gräset och vilar halvsovande på tre ben. Peppe har intagit sin sovplats vid den öppna spisen. Han har blivit så kvällstrött på äldre dagar. På klädkroken hänger min nya tunika, jag måste ideligen pilla lite på den, bara för att den är såååå fin. På ett av köksskåparna står den nyinramade presenten. Det har varit en bra dag idag.

Nu tar jag helg.





Ovido - Quiz & Flashcards